Traditioner

Fastelavn: Til fastelavn er børn og personale klædt ud - hvis de vil og tør - der er ingen udklædningstvang!
I dagene op til festen maler vi fastelavnstønder og laver pynt til fastelavnsris.

Almenstuerne deles op to og to og ressourcegruppen slår for sig selv.

Vi slår katten af tønden inde i huset eller på legepladsen, kårer kattekonge og dronning og synger fastelavnssange.

Påske: Påske er en tradition som vi holder meget af, da dennes kommen er en forårsbebuder. Op til Påske bruger vi tid på at gøre stuerne påske klar med pynt og duften af karse. Børnene laver selv pynten til stuen, så der klippes, limes og males.

Vi holder Påskefrokost for alle børn og personaler i huset. Børnehaven sørger for frokosten. Alle børn samles, og der bliver dækket op med blomster, servietter og pynt. Imens der gøres klar til frokost, går alle børn og voksne på legepladsen eller i Slotsparken, hvor de finder små chokoladeæg, som spises efter frokosten. Når maden er spist synger vi Påskeæg sangen, og alle får et påskeæg til dessert.

Børnehavens fødselsdag: Børnehaven har fødselsdag d. 5. september. Traditionen er, at alle forældre og børn inviteres til morgenbord fra kl. 7.30 til 9.00. Vi serverer rundstykker eller brød og kaffe/te, marmelade, pålægschokolade og smør.

Lucia: Den 13. december er Luciadag. Lucia er en juletradition, der fejres med Luciaoptog, hvor de ældste børn i børnehaven går Lucia for forældre og resten af børnehaven. Pigerne i hvide kjortler og drengene i hvid skjorte og mørke bukser med lys i hånden. 

Sommerfest: Den sidste fredag i August holder børnehaven sommerfest for børn, forældre og personale efter lukketid kl. 16-19. Det foregår på legepladsen i forhåbentligt strålende sol! Der vil være optræden og små boder til festen.

Efter forestillingerne er der boder, eller måske noget helt andet - udvalget skifter lidt fra år til år.
Til sidst spiser vi mad, som familierne hver især medbringer.

Juletraditioner: I december måned gør vi meget ud af at hygge og pynte op. Alle stuer har kalenderlys, og de fleste har også en gavekalender, med gaver som børnene har haft med hjemmefra.

Lige inden jul holder vi en julefrokost for alle børn og personale.  Børnehaven giver risengrød. Det er sket at julemanden har kigget forbi, men man kan jo aldrig være helt sikker på julemænd!